Miljø oversikt

Severdigheter

Ved siden av alle disse sport aktiviteter finnes det også flere severdigheter i nærheten van Rjukan Hytte. Fra museer til fantastiske kirker og mye mer …..

Nedenfor finner du noe forslag. 

Mår Kraftverk

Mår Kraftverk

Mår kraftverk er en kraftverk som er i drift, med 5 generatorer. Mår Kraftverk kan også by på den lengste tretrappa i verden med nesten 4.000 trinn. 

Tinn Handverksenter

Tinn Handverksenter

Obs. Alle kunst entusiaster. Tinn Handverksenter tilbyr utstillinger og salg av brukskunst fra over 100 utstillere. 

Haugen Tre Industri

Haugen Tre Industri

Heddal Stavkirke, et mesterverk av middelaldersk Norsk arkitektur, fra ca. 12.00. Heddal Stavkirken er en av de største av de 28  gjenværende stavkirker i Norge, under en time fra Rjukan.

Gullsmed på Rjukan

Gullsmed på Rjukan

I Rjukan sentrum finner du Gullsmed Sando. Her får du flott bunadsølv til hvilken som helst bunad, dåpsgaver og andre type smykker. Gullsmed Sando har også egen nettbutikk.

Vemork, Industri Arbeider Museet

Vemork, Industri Arbeider Museet

I begynnelsen av 1900 startet arbeidet for vannkraftutbygging og ble Rjukanfossens krefter brukt å få energi til industriproduksjon. Vemork ble 1e vannkraftverk i Norge.

Selstali Seter

Selstali Seter

En helt spesiell Norsk seter i Gausdalen, ved foten av Gaustatoppen

Heddal Stavkirke

Heddal Stavkirke

Heddal Stavkirke, et mesterverk av middelaldersk Norsk arkitektur, fra ca. 12.00. Heddal Stavkirken er en av de største av de 28  gjenværende stavkirker i Norge, under en time fra Rjukan